06 52374793 wij@kwartjes.nl
Relatie-Kick dag 14

de laatste
dag is de leukste

Zo. Vandaag mag je losssss. Lekker hè? 🙂 Wij doen heel graag mee!

Vrij: spelen. Verbinden!

 

 

De laatste dag… oh oh. “Neeeee… wij zijn nog niet zover”. Wij horen het jullie denken. Wees gerust, dat zijn jullie wel. Nooit anders geweest ook, jullie geloofden slechts iets anders. Nu weet jullie wel beter. Meer en bewuster

Komt bij: wij zijn er voor je. Ook na deze weken.

Deze dag gaan we lol maken. “He he… eindelijk”. Doen wat je WEL wilt. Het vrije kind naar voren laten komen. Die van gisteren… die ene die nooit iets heeft met drama. Alles er laten zijn. Onvoorwaardelijk, niet te be-grijpen, maar o zo goed te ervaren.

Als er iemand 100% in het moment kan zijn, dan is het wel een vrij kind. Niks denken, alles doen. Alles doen wat er op komt. Of het nu tranen zijn van diep verdriet of de grootste glimlach van blijdschap. Het mag er zijn.

 

Nieuwsgierig, verwonderd en onbevooroordeeld. Vrij van verwachtingen en ervaringen. Alles in het moment. Doen wat goed voelt, voor jou… voor jullie.

De voorgaande dagen waren er eigenlijk allemaal voor niks… hahahaha. Als je namelijk altijd doet wat jij WEL wilt, dan krijgt dat deel van jou de aandacht. Dat deel heeft dan de regie en brengt jou, samen met je lief, naar de plekken die voor dat moment het beste zijn. Altijd juist.

Vol zelfvertrouwen, vol energie, vol passie en creativiteit. Zo aantrekkelijk.

Als die vrije energie de ruimte krijgt, dan kan het stromen. Als het stroomt dan is er geen blokkade. Geen blokkade is geen stress. Geen stress is geen drama. Etc etc.

Wat willen jullie WEL? Bewust ervaren wat je gehele lijf je vertelt, wat goed is voor jou, in het moment. Dat delen met jezelf, delen met elkaar zodat de waarheid er mag zijn. Jullie samen de check doen of het klopt voor elkaar. Wat er wordt gedeeld om vervolgens te gaan doen wat er klopt.

 

Het vrije kind in combinatie met de volwassene. De verwondering en nieuwsgierigheid voorop, het vertrouwen en de veiligheid erachter. In balans. Veiligheid bieden waar nodig, vertrouwen geven als het gewenst is en ruimtegeven aan de ander als dat voor de verbinding gevraagd wordt. 

 

Ieder moment zuiver, eerlijk en in ontspanning samen-leven.

Dat is zo enorm aantrekkelijk. Als jullie dat doen, dan is alles wat jullie delen 1, zijn jullie 1. Veilig, vol vertrouwen en weten jullie exact wat je bij elkaar kan vinden. Dan is er geen afhankelijkheid, geen opvulling nodig.

Dan vindt je elkaar in de kwaliteiten. Dan vul je elkaar aan, waar nodig. Dan laat je elkaar gaan, waar gewenst.

Samen leven, in verbinding, zodat de liefde vrij kan stromen.

 

Laat het vrije kind maar voorop, geniet ervan!!

 

Zoiets dus….

Aan de slag!

 

Oefening:

Vrije kind opdrachten. Spelen, creëren.

Ervaar eens hoe dat is. Jullie hoeven niet kinds te doen, alleen maar vrij te handelen. Beweeg, dans, kleur, speel, ren of ga zitten. Luister naar je lijf, neem waar wat de boodschap is. Verplaats jezelf even als er een belemmering ontstaat. Laat het stromen en durf te vertrouwen op jullie eigen tempo.

Alles is goed. Stel grenzen als het te snel gaat voor (een van) jullie. Pas je aan als het te snel gaat voor je partner. Sta naast elkaar in plaats van tegenover elkaar.

Durf te verbinden. Laat jullie zien. Die waarheid is het mooiste wat jullie de wereld kunnen geven.

Dit alles mogen jullie weer delen met het papier, eerst met jezelf, daarna met je elkaar. Alles in de IK vorm. Neem verantwoordelijkheid en hou deze vast. Hulp vragen mag, schuld geven niet.

 

 

 

 

Nog even een klein spiegeltje;

Hoe hard werk jullie om aan de ander te vragen om jou groen licht te geven om te gaan doen wat jijzelf al zolang wilt?

Simpeler dan dit is het niet uitleggen. Even individueel beantwoorden.

Wat kies jij… links? Of rechts?

Linksom

 

Je bent binnen in huis en je wilt naar de speeltuin. Alleen zie je niemand in de speeltuin. Je vindt het raar om alleen te spelen, want vind men daar van? Het deed je denken aan die ene keer dat je op school ook iets alleen deed en iedereen dat raar vond want zij gingen allemaal samen knutselen.

Maar goed… die kinderen zijn er nu niet. Je loopt de gang in om naar buiten te gaan. In de gang zie je jouw jas. Moet je die aan? Van je moeder moet je altijd een jas aan want anders vat je kou. En schoenen want anders kan je wellicht ergens in gaan staan wat pijn doet. Je ziet ook de sleutel. Die moet je niet vergeten voor als je terugkomt.

Heb je wel iets gegeten? Anders wordt je wellicht flauw tijdens het spelen. Wel een appel hè, dat is gezond.

Okay… alles is in orde zo. Kak, tanden niet meer gepoetst. Dan krijg je gaatjes. Snel nog naar boven want je wilt geen boze tandarts ook.

Klaar… op naar buiten.

Deur dicht… even checken of hij goed dicht zit. Bij de straat goed uitkijken met oversteken. Er rijden geen auto’s hier maar toch. Altijd links rechts en weer links voor je kan oversteken.

Het kan. Rustig lopen want je was al een keer gevallen tijdens het rennen en dat vond papa niet zo slim. Net als bij het zwembad… nooit rennen.

De speeltuin is nog leeg. Je wilt als eerste glijden. Even voelen of de glijbaan niet te heet is. Daar had mama je voor gewaarschuwd. De zon schijnt dus het kan. Het valt wel mee. Niet raar, want het sneeuwde gisteren nog.

Nu kan je lekker spelen, alles is goed.

Jeroen… kom je naar binnen. Het gaat zo regenen. Je gaat snel weer naar binnen… voor je nat wordt. Je had je kleren net schoon aan en dat zou zonde zijn van de was.

Of je roept…

Naath, ik ben 44. Ik weet zelf wel wat goed voor mij is.

 

 

 

 

Rechtsom

 

Je bent binnen in huis en je wilt naar de speeltuin. Die zie je aan de overkant van de straat.

Je stapt naar naar buiten, steekt over en gaat spelen. Tot je weer naar binnen wilt.

 

 

 

En..

zo doen wij dat dus.

 

En dan… zit het er ineens al op!

 

Twee weken. Iedere dag naar jezelf en naar elkaar kijken, de spiegel tegenkomen, en vooral ook: erover gaan delen en gaan DOEN. We hopen dat jullie het ook zo ervaren hebben.

Misschien komen we morgen nog wel even langswaaien voor een wat uitgebreider afscheid. Hou de mailbox maar even in de gaten. Want hee… jullie kennen ons (inmiddels alweer een heel stuk beter!)

Wij vinden het trouwens ook leuk om jullie te leren kennen, mocht dat nog niet zo zijn. Dus als jullie de ervaringen van deze twee weekse en ‘met ons’ willen delen: heel graag!

 

En…  deel, deel, deel, dan kunnen alle mensen die jullie dit ook gunnen óók meedoen.

Tot vanzelf!

Dikke liefs,
Van ons

X

We zijn supermakkelijk te bereiken
en reageren altijd

Bel

 06 52374793