06 52374793 wij@kwartjes.nl
Relatie-Kick dag 13

drama ?
jullie doen het helemaal zelf

Of een van jullie nou gaat redden, zich slachtoffer voelt of gaat lopen zeiken over de ander… jullie kunnen uit ‘het drama’ stappen of blijven!

Nog 1 keer terug naar het toneel… het drama.

Jullie eigen ‘G.T.S.T.’ in het groot.

 

Als er strijd is, over-spanning in een situatie, dan is er drama. Het spel van al die stemmen die niet naar de waarheid willen, maar die bang zijn, die niet op eigen benen durven te vertrouwen. Die de ander nodig hebben om de verantwoordelijkheid (vast) te pakken.

Die stemmen creëren samen een prachtig spel. De Drama-driehoek.

 

Een driehoek die totaal niet gelijkwaardig is. Alles is ongelijk en gaat over (on)gelijk hebben. Vooral de ander heeft ongelijk, is ongelijk. Die overtuigende kracht van gelijk willen hebben brengt echt altijd de spanning en daarmee ook de ongelijkheid en vervolgens dus 0,0 aantrekking.

Drama is het gevolg van de gedragsuiting van die spanning. Schreeuwen, stampvoeten, of erger, fysieke uiting(en) naar elkaar. 

Tijd om hier mee te stoppen. Kappen. Kappen met dit gezeik. Pak je ballen en wees volwassen. Serieus. Neem dit heel serieus. Je hebt eigen benen, eigen gevoelens, eigen verantwoordelijkheid.

Jullie weten nu dat het drama altijd vanuit jezelf vertrekt, dus doe jezelf en vooral de ander een lol en neem de verantwoordelijkheid voor je eigen shit.

Om jullie er mee te helpen zag je in het filmpje hierboven nog even hoe drama tot stand komt. Gewoon een voorbeeldje om de bewustwording weer op gang te brengen. Dan hebben jullie zelf op zo’n moment absoluut altijd de keuze om er direct mee te stoppen.

 

 Hieronder een stukje uitleg over hoe dat nou werkt, die Dramadriehoek…

 

Om het drama-toneelstuk, wat zich op een mooie manier nu al bijna twee weken zich bij jullie afspeelt iets beter te ontleden, gaan we vandaag in de oefening dus kijken naar DRIE spelers op het (strijd)toneel. De drie die alle drama tot grote hoogte kunnen krijgen.

Hoewel het natuurlijk nóóit zo dramatisch kan worden als ons leven 😉 gaan jullie er toch eens even goed naar kijken… Succes!

Oefening

Sum of all things… nu komen alle oefeningen samen. Hopelijk jullie samen hierdoor ook meer en meer.

Neem hier echt even de tijd voor en geef het de aandacht die het vraagt. Die jijzelf ook vraagt. Serieus. 

 

Welke spelers willen jullie wel, welke hebben de juiste aandacht gehad en mogen met pensioen. Zijn jullie je bewust van alle spelers die jullie laten doen wat jullie doen en hebben jullie hier de regie (vrijheid) over of zit er stiekem nog een automatische piloot (controle) die jullie toch onnodig het drama intrekt?

Pak 1 recent drama-stuk en speel het eens uit. Zin voor zin, stuk voor stuk. Wie had er om welke reden een rol?

Van de drama-gasten tot de OVK tot aan de Muppets. Wie spelen er allemaal mee?

Als jullie de spelers hebben waargenomen, wat was dan de boodschap van hen? Voor jullie individueel en samen… het blijft altijd eerst iets voor jezelf, daarna pas oversteken.

Ervaren wat de kern van de boodschap was. Wat deed je niet wat je wel wilde en wat deed je wel wat je niet wilde?

Dit alles mogen jullie weer delen met het papier. Eerst met jezelf. Daarna weer met elkaar. Alles in de IK vorm. Neem verantwoordelijkheid en hou deze vast. Hulp vragen mag, schuld geven niet.

 

 

 

Hieronder nog even een dramátisch voorbeeldje..

 

Hieronder nog even de Facebooklive uitzending die op de avond van dag 13 in de eerste editie was..

Bel

 06 52374793