06 52374793 wij@kwartjes.nl
Relatie-Kick dag 11

zoveel ikjes
komt allen tesamen

Over vrije en aangepaste kinderen en kritische en voedende ouders… Dus.

jullie leven nog!

valt dat ff mee!

Alles wat jullie hebben ervaren was er, mocht er zijn en jullie hebben het gedaan. In welk tempo of met welke afstand dan ook. Top! Er is meer bewust gedrag, meer inzicht, wellicht ook meer aantrekking. 

 Maar wellicht is ‘het oude gedrag’ ook nog aanwezig. Die stemmen die de hele dag door roeptoeteren. En dan horen jullie deze ook nog bewuster dan voor deze 10 dagen. Sowwy 🙂 

Gekmakend. Niet te doen. Je zou bijna denken dat je opgesloten moet worden met een paar witte mouwen op je rug. Die stemmen doen dit niet voor niks. Alles wordt in het werk gesteld om maar niet die oude, vertrouwde, ‘veilige’ overtuigingen te verliezen. Om niet naar binnen te hoeven gaan. Die emoties omhoog te laten komen, te ont-moeten. Alleen met jezelf te hoeven zijn.

Terwijl dat stiekem toch ècht de enige echte weg naar vrijheid, onafhankelijkheid en pure verbinding is. Want “Wie van zichzelf houdt, die geeft pas echt iets kostbaars…. etc”. Harry was duidelijk toch?

Jullie hebben al 10 dagen hart gewerkt aan Ervaren, Delen en er is zelfs al veel Doen gedaan. Stiekem toch wel. Het wordt nu wel eens tijd om alles samen te brengen. De relatie er nog meer in te betrekken. Dat was toch ook een van de leuke kanten van deze Weken van de Waarheid, wellicht zelfs DE reden om mee te doen.

Samenbrengen om de relatie ook verder samen te brengen. Verbinding maken.

Al die losse delen van een ieder zelf die jullie nu meer en meer beginnen te zien, die gaan we aan elkaar koppelen. Als geheel. Jij bent toch ook heel-e-maal goed, toch? En jullie samen?

 

Ervaren, delen en doen kennen jullie nu. De delen waarmee ieder mens communiceert ook:  Buik, hoofd en benen.

Wij gaan die delen in deze les en de volgende ook, even anders benoemen. Namelijk OVK; Ouder Volwassen Kind. Alles om nog meer naar jouw aangeleerde en gewenste gedrag te gaan kijken.  In relatie tot jezelf en in relatie tot elkaar.

 

Leven is durven, durven doen. Leven is doen.

Wat zegt het mij wat ik doe? Is het voor mij het juiste wat ik doe? Is er balans of over-spanning? Hoe kan ik gaan doen wat WEL goed is voor mij als ik nu doe wat ik NIET wil?  

 Eerst even nog wat meer uitleg ter verduidelijking:

 Even de termen nog een keer:

Ouder, Volwassene, Kind

 OVK

 

Ouder = Hoofd = Delen

Volwassen = Buik= Ervaren

Kind = Benen = Doen

 

 

 Najib heeft ook een leuk voorbeeld over politie-agenten en vrije kinderen… Kijk maar even 🙂

Zelf doen

 

Ga eerst voor jezelf na welke voorkeurspositie je inneemt in relatie tot jezelf (intern). Welke positie neem ik in om te ontlopen en welke zou mij eigenlijk WEL helpen of laten doen wat goed voor mij is?

Doe dit hierna ook in relatie tot de ander? Welke plek heeft dan jouw voorkeur? 

Gebruik alle tools die jullie nu tot jullie beschikking hebben om jullie bewust te maken van ‘dit spel’. Wat is de waarheid en waar draaien jullie nog om heen? Wat wil je WEL en wat heb je eventueel nodig om dat te doen? 

Deel dit eerst weer met jezelf op papier en daarna met elkaar. Alles in de IK vorm. Neem verantwoordelijkheid en houdt deze vast. Hulp vragen mag, schuld geven niet.

Bel

 06 52374793