06 52374793 wij@kwartjes.nl
Week van de waarheid dag 7

stress
een echte relatiebreker

En je kunt er best simpel zelf iets aan doen. 🙂 Jaja… we hebben ook GOED nieuws hoor! En nee. Je hoeft er niet voor te gaan golfen als je daar (net als Naath) geen hole aan vindt!

 

een sneaky bastard

Een tussenles over stress. Wellicht een groot woord in je jouw hoofd, maar wij bedoelen het volgende:

Je lijf kent een ideale staat van spanning / ontspanning. Als de ideale stand afwijkt van de staat waarin jij je verkeert dan is er over-spanning of onder-spanning. Het wijkt af. Niks meer, niks minder.

Leef je te lang in die afwijkende stand, dan gaat je lijf hier vanzelf een keer op reageren. Het wil namelijk, als alles in de natuur, in balans zijn.

Zijstapje… alles wil in balans zijn. Dat is een leuke observatie in relaties. Is er iemand in onbalans, dan gaat de ander proberen die balans te herstellen. Dat is hard werken, omdat diegene werkt aan iets wat in de kern niet van hem of haar zelf is. Als je in een relatie dus een onbalans wilt herstellen, dan zal iemand zich moeten aanpassen. Herkenbaar?

Maar of dat de meest ideale oplossing is, dat komt over een paar dagen aan bod 😊 .

Terug naar stress, spanning.

We richten ons even op de over-spanning. In het volgende filmpje leggen wij hier meer over uit. Zo simpel als mogelijk, heel natuurlijk en wij delen ook direct een oefening die je gaat helpen om de over-spanning weg te nemen.

stress verlichten doe je met deze oefening.

In het filmpje zag je al dat er een simpele oefening is, die je ook in de auto, op de fiets, op de w.c. of in bed kunt doen en die zorgt dat de boel weer opgelijnd raakt en je niet meer vanuit stress of spanning allemaal wisselende signalen uitzendt. Het is niet meer dan even anders ademhalen. Klinkt simpel. Is het ook.

Wordt ook door NASA, de politie en door Olympische sporters gebruikt en werkt supersnel. Hieronder vind je, voor je gemak, ook de ingesproken versie, dan hoef je niet elke keer het filmpje heen en weer te spoelen. Hoewel het zee-zicht natuurlijk ook super-ontspannend werkt (alleen die vróuw in beeld de hele tijd is jammer 😉 ).

Neutral

met Naath | Week van de waarheid dag 7

Zelf doen

 

Door de dag heen kom je vast en zeker situaties tegen die spanning oproepen. Een jammerende kleuter, een opstandige hond, een lastige vraag van je partner of familielid…. Ineens een schilder die een hele stellage voor je deur heeft gebouwd… je kent het wel 😉

Kijk eens of je bij jezelf kunt onderzoeken wat er bij jou van binnen op zo’n moment gebeurt. En als er geen spontane uitdaging komt (kan bijna niet… 😉 ) dan máák je er maar een! Spanning over iets dat je wel of niet mag eten of drinken van jezelf… of je zoekt eens een keertje lekker ruzie met iemand die daar best even tegen kan. Of je bedenkt iets in je huis dat al heeeel lang had moeten gebeuren maar er nog steeds ligt. Wees creatief, alleen maar om even te voelen wat het doet.

Durf de spanning maar eens op te zoeken. Alles wat je tot nu toe hebt geleerd kan je er nu direct bij gaan gebruiken. Bewust ervaren om de spanning op te zoeken. Bewust ervaren om de spanning ook te voelen. Bewust ervaren om er iets mee te gaan doen.

Ga oefenen met de Neutral. Ervaar daarna wat het je oplevert. Voor jezelf en voor de verbinding met de ander.

Schrijf het weer op voor jezelf en waar het goed voelt, deel het de ander. Alles in de IK vorm. Neem verantwoordelijkheid en hou deze vast. Hulp vragen mag, schuld geven niet.

 

 

VIDEO

 

Leuk voorbeeld van een ultieme stress-situatie. Zou het helpen, vooraf even de Neutral doen? (En tijdens, na, en zo nog een paar keer? 🙂 )

 

 

 

Bel

 06 52374793