06 52374793 wij@kwartjes.nl
Week van de waarheid dag 3

stttt
of… tssss ?

Opnieuw, ècht en anders kijken. Best leuk.

ervaren alsof je het voor de eerste keer doet.

 

Na dag 1 en 2 kan het zijn dat je je afvraagt wat er klopt.

Je hebt aandacht gegeven aan jezelf EN aan de ander. Met een kritische blik EN met een meer positievere blik. Vandaag gaan we meer in op aandacht. 

Na eerste dagen kan het zijn dat er dingen zijn waar je van baalt, door bent gaan twijfelen of die je in de war maken. Trust us… dat geldt voor onszelf net zo goed. Steeds als je weer echt even goed naar jezelf gaat kijken komt er iets nieuws. Dat is nou Leven 😉

 Maar…

 Wat is er nu waar? Wat jij van iets of iemand vindt of wat jij er bij voelt… wat klopt en wat niet?

Je kunt het zelfs breder trekken dan dat. Alles wat je ruikt, proeft, hoort of wat je ziet…. wat je ervaart? Ben je daar wel ècht bij met je aandacht? Wéét je wel wat je echt lekker, leuk, gezellig, stom, spannend of interessant vindt? Is het ECHT van jou? Erváár jij het echt zelf?

 

Onthou dit in ieder geval: Ervaren zijn, is niet wat wij bedoelen met Ervaren. Ervaren gaat met al je zintuigen. Vijf bewezen hoofd-zintuigen, gericht op jouw buitenwereld. En minstens eentje, redelijk geaccepteerd, zesde zintuig. Gericht op jouw binnenwereld.

 

Laten we het eerst even simpel houden. Ervaren in de meest eenvoudige vorm. Kijk even naar dit filmpje voor we verder gaan. De dingen die je de afgelopen twee dagen gedaan en ontdekt hebt komen vanzelf nog voorbij de komende dagen.

Echte aandacht brengt de waarheid aan het licht.

 

Dat wat er is of diegene die er is, wordt, door er èchte aandacht aan te geven, erkend. Je kan er ook direct iets mee. Aandacht geeft je zo ongelooflijk veel mogelijkheden. Het is 100%. Niet 10 zaken die maar 10% krijgen, maar de volle 100% op één persoon of situatie.  ECHTE aandacht dus.

Hoe zou dit voor jezelf zijn? Jij hebt behoefte aan aandacht en je  krijgt het voor 100%. Lekker toch? 

Dit kan dus op iedere behoefte die je hebt. Breng je aandacht er naar toe, erken het, deel wat je er bij ervaart en kijk wat je er mee wilt doen. 

Aandacht levert je op dat je meer bewust wordt van alles wat er in het moment bij jou speelt. Je hebt er vijf onwijs handige tools voor om het meteen mee te  kunnen gaan oefenen: zintuigen. 

Reuk, tast, gehoor, smaak en zicht. Allemaal geven ze andere info, waar je vervolgens iets mee kan doen. Of niet. Het er gewoon even lekker laten zijn is best relaxed. De meest simpele manier om aandacht te hebben voor iets of iemand. Proberen? Ruik eens lekker aan je partner of aan jezelf. Raak iets aan, proef het, zie het… het minste wat er gebeurt is dat je een ervaring rijker bent.

 

Als je het fijn vindt om er wat begeleiding bij te hebben, klik dan hieronder en luister naar de oefening.

Oefenen met de zintuigen

met Naath | Week van de waarheid

In het filmpje hieronder zie kje hoe je deze oefening ook heel mooi met iets eetbaars kunt doen. Het is een opname van een Facebooklive uitzending op dag 3. Probeer dit ook maar eens!

Hoe is het, om je zintuigen gewoon eens even hun gang te laten gaan?

Als je merkt dat je hoofd zich er snel mee gaat bemoeien (“heb ik het gas wel uit gedaan?”) kijk dan of je je aandacht gewoon kunt laten verspringen naar een ander beeld (van het raam naar de bank, of de plant die bijna dood is) of een ander zintuig.

Sluit je ogen bijvoorbeeld even. Of ga ruiken ipv kijken… Wees creatief en ervaar het eens. Met volle aandacht.

 

Morgen gaan we er dieper (op) in. Nog dieper? Ech wel. Dan gaat het pas echt los.

VIDEO

Nog even een grappig filmpje over Mindlessness… misschien werkt dat voor jou nóg beter 😉

Bel

 06 52374793