06 52374793 wij@kwartjes.nl

Week van de waarheid dag 2

wat zegt
‘t over jou?

Opgelucht? Gisteren lekker je zwartste gedachten en je irritatie en frustratie op papier kunnen gooien? Mooi.

Vandaag gaan we meteen aan de slag!

 

Alles waar jij gisteren zo’n mooie lijst van hebt gemaakt, wat jou irriteert aan je partner, òf aan die ander (als je geen partner hebt), mag je namelijk gaan ombuigen naar een boodschap voor jezelf.

Kijk eerst maar even naar dit filmpke, hierin leggen we het allemaal uit! (Mocht je trouwens de filmpjes niet goed ‘geladen’ krijgen, kijk dan even in een browser … Youtube heeft iets aangepast waardoor niet alles zomaar te bekijken is. Zelfs wij niet blijkbaar. Chrome doet het goed bij ons… Dus ook geen smoesjes dat je de filmpjes niet hebt kunnen bekijken hè! 😉 )

“Kak, had dit ff vooraf gezegd Kwartjes. Hier heb ik echt geen zin in”. Jammer joh… dit is het eerste moment van verantwoordelijkheid nemen. Jij wilt iets, jij gaat het doen. Als je nou ècht 3 A4’tjes vol hebt geschreven.. kies dan even de belangrijkste irritaties en schrijf die eens op deze manier uit.

Het mooie: jij bent of wordt door je partner (of anderen) ook zo bekeken (het blaadje op zijn kop dus eigenlijk. Grappig hè?) . Jouw kwaliteiten worden ook gezien. Alleen nog niet bewust op waarde geschat. Maar daar komt vanaf vandaag verandering in.

Jij mag beginnen. Herschrijf je irritaties tot kwaliteiten van de ander en uitdaging voor jezelf. 

Deel dit sowieso op papier met jezelf. Mocht je er al een JA op voelen, deel het dan ook met een ander. Alles in de IK vorm. Neem verantwoordelijkheid en hou deze vast. Hulp vragen mag, schuld geven niet.

pak je lijstje van gisteren er dus maar even bij !

Werk aan de winkel 🙂

 

 

Op dag 2 zelf hebben we dit filmpje nog als extra aanvulling op de uitleg gedeeld. Bekijk het rustig even , zodat je ook jouw allergiën makkelijker om kunt zetten naar de uitdagingen en kwaliteit die erbij horen.

opvullen, invullen of aanvullen?

een stukje verdiepende theorie…

 Wellicht is er na gisteren even wat meer ruimte ontstaan bij jezelf. Een soort zucht van verlichting, omdat je je een keer niet in hebt hoeven houden. Dat is namelijk wat er tòt dat moment letterlijk wel gebeurde. We merkten in jullie reacties in ieder geval de verbazing over hoe heerlijk het was het er gewoon eens uit te gooien.. op papier in ieder geval.

 

Jij hield jezelf in. Er zat dus een deel van jou achter slot en grendel. Dat deel liet je nu eens zien. Belangrijke vraag (denk hier echt even over na…!)

Hoe kon een ander jou eigenlijk voor die tijd zien, als jij dat deel verstopt hield?

 

Weet je nog… opvullen of aanvullen? Alles wat jij niet laat zien, daar moet een ander naar raden. Aannemen wat er waar is. Zelf invullen hoe jij je voelt. Invulling geven aan jouw gevoel is hetzelfde als opvullen.

 

Wat er op te vullen valt is op een vreemde, maar ook simpele wijze, heel helder te krijgen. Wat er bij jou niet naar buiten mag komen, waar jij zo hard voor werkt om het in jezelf te houden, wil wel gezien worden. Wat er dan gebeurt benadert magie. Het toont zich in jouw buitenwereld. Wat er bij jou van binnen speelt en waar jij je nog niet bewust (genoeg) van bent, wordt je getoond in jouw buitenwereld. Als een film die alleen jij waar kan nemen.

 

Een rol in die film is weggelegd voor de anderen in jouw leven, en als je die hebt: vooral je partner. Daar heeft iets in jou voor gekozen en iets in jou geeft dat ook alle aandacht. Tatadaaaa…. Het is dus ook aan jou om de ware boodschap voor jezelf er in te gaan herkennen. Bewust te worden van die innerlijke boodschap. Als je dat deel gaat zien, gaat erkennen, dan is er bijna instant rust en hoef je er niet meer mee te strijden.

 

Dan hoeft je partner (een ander) die rol ook niet meer te spelen. 

VIDEO

Ook Fred en Ria hebben een kijk op kwaliteiten en talenten. Arme Fred kan alleen niet altijd goed bij zijn eigen talenten. Gelukkig heeft hij Ria.

Zien jullie elkaars kwaliteiten ook zo mooi? 😉

Je kunt deze manier van uitvergroten trouwens ook heel leuk in je eigen relatie(s) gebruiken. Er samen om lachen werkt echt!

Bel

 06 52374793