06 52374793 wij@kwartjes.nl
Week van de waarheid dag 13

drama ?
je doet het helemaal zelf

Of je nou gaat redden, je het slachtoffer voelt of gaat lopen zeiken over een ander… Je kunt eruit stappen!

Nog 1 keer terug naar het toneel… het drama.

Jouw eigen ‘G.T.S.T.’ in het groot.

 

Als er strijd is, over-spanning in een situatie, dan is er drama. Het spel van al die stemmen die niet naar de waarheid willen, maar die bang zijn, die niet op eigen benen durven te vertrouwen. Die een ander nodig hebben om de verantwoordelijkheid te pakken.

Die stemmen creëren samen een prachtig figuur. De Drama-driehoek.

 

Een driehoek die totaal niet gelijkwaardig is. Alles is ongelijk en gaat over ongelijk hebben. Vooral de ander. Die overtuigende kracht van gelijk willen hebben brengt echt altijd spanning.

Drama is het gevolg van de gedragsuiting van die spanning. Schreeuwen, stampen, of erger, fysieke uiting naar elkaar. Tijd om hier niet meer mee door te gaan. Kappen. Kappen met dit gezeik. Pak je ballen en wees volwassen. Je hebt eigen benen, eigen gevoelens, eigen verantwoordelijkheid.

Je weet nu dat het altijd vanuit jezelf vertrekt, dus doe jezelf en vooral de ander een lol en neem de verantwoordelijkheid voor je eigen shit.

Om je er mee te helpen zag je in het filmpje hierboven nog even uit hoe drama tot stand komt. Gewoon een voorbeeldje om de bewustwording weer op gang te brengen. Dan heb je zelf op zo’n moment tenminste de keuze om er direct mee te stoppen.

 

 

 

 

Hieronder een stukje uitleg over hoe dat nou werkt, die Dramadriehoek…

 

Om het drama-toneelstuk, wat zich op een mooie manier nu al bijna twee weken zich bij jou/ jullie afspeelt iets beter te ontleden, gaan we vandaag in de oefening dus kijken naar DRIE spelers op het toneel. De drie die alle drama tot grote hoogte kunnen krijgen.

Hoewel het natuurlijk nóóit zo dramatisch kan worden als ons leven 😉 ga je er toch eens even goed naar kijken… Succes!

Oefening

 

Welke spelers wil je wel, welke hebben de juiste aandacht gehad en mogen met pensioen. Ben jij je bewust van alle spelers die jou laten doen wat jij doet en heb jij hier de regie over of zit je stiekem nog in de automatische piloot die jou toch onnodig het drama intrekt?

Pak 1 recent drama-stuk en speel het eens uit. Zin voor zin, stuk voor stuk. Wie had er om welke reden een rol?

Van de drama-gasten tot de OVK tot aan de Muppets. Wie spelen er allemaal mee?

Als je de spelers hebt waargenomen, wat was dan de boodschap van hen? Voor jou hè… het blijft voor jezelf.

Ervaren wat de kern van de boodschap was. Wat deed je niet wat je wel wilde en wat deed je wel wat je niet wilde?

Dit alles mag je weer delen met het papier, met jezelf. Waar mogelijk met de ander. Alles in de IK vorm. Neem verantwoordelijkheid en hou deze vast. Hulp vragen mag, schuld geven niet.

 

 

 

Hieronder nog even een dramátsich voorbeeldje..

 

Hieronder nog even de Facebooklive uitzending die op de avond van dag 13 in de eerste editie was..

Bel

 06 52374793