06 52374793 wij@kwartjes.nl

Week van de waarheid dag 11

zoveel ikjes
komt allen tesamen

Over vrije en aangepaste kinderen en kritische en voedende ouders… Dus.

je leeft nog! valt dat ff mee!

Alles wat je hebt ervaren was er, mocht er zijn en je hebt het gedaan. In welk tempo of met welke afstand dan ook. Top!

 

Gekmakend. Niet te doen. Je zou bijna denken dat je opgesloten moet worden met een paar mouwen op je rug. Alles wordt in het werk gesteld om maar niet die oude, vertrouwde, ‘veilige’ overtuigingen te verliezen. Die emoties toe te laten. Alleen te komen te staan.

Terwijl dat stiekem toch ècht de enige echte weg naar vrijheid, onafhankelijkheid en pure verbinding is.

Je hebt al 10 dagen hart gewerkt aan Ervaren, delen en er is zelfs al veel gedaan. Stiekem toch. Het wordt tijd om alles samen te brengen. De relatie er nog meer in te betrekken. Dat was toch ook een van de leuke kanten van deze Weken van de Waarheid.

Samenbrengen om de relatie ook verder samen te brengen. Verbinding maken.

Al die losse delen van jezelf die je nu meer en meer begint te zien, die gaan we aan elkaar koppelen. Als geheel. Jij bent toch ook heel-e-maal goed, toch?

 

Ervaren, delen en doen kennen jullie nu. De delen waarmee ieder mens communiceert ook:  Buik, hoofd en benen.

Wij gaan die delen in deze les en de volgende ook, even anders benoemen. Namelijk OVK; Ouder Volwassen Kind. Alles om nog meer naar jouw aangeleerde en gewenste gedrag te gaan kijken.  In relatie tot jezelf en in relatie tot een ander.

 

Leven is durven, durven doen.

Wat zegt het mij wat ik doe? Is het voor mij het juiste wat ik doe? Is er balans of over-spanning? Hoe kan ik gaan doen wat WEL goed is voor mij als ik nu doe wat ik NIET wil?  

 Eerst even wat meer uitleg:

 Even de termen nog een ker:

Ouder, Volwassene, Kind

 OVK

 

Ouder = Hoofd = Delen

Volwassen = Buik= Ervaren

Kind = Benen = Doen

 

 

 Najib heeft ook een leuk voorbeeld over politie-agenten en vrije kinderen… Kijk maar even 🙂

Zelf doen

 

Ga voor jezelf welke voorkeurspositie je inneemt in relatie tot jezelf (intern). Welke positie neem ik in om te ontlopen en welke zou mij eigenlijk WEL helpen of laten doen wat goed voor mij is?

Gebruik alle tools die je nu hebt geleerd om je bewust te maken van dit ‘spel van jezelf’. Wat is jouw waarheid en waar draai je nog om heen? Wat wil je WEL en wat heb je eventueel nodig om dat te doen? 

Deel dit weer met het papier en waar mogelijk met de ander. Alles in de IK vorm. Neem verantwoordelijkheid en houdt deze vast. Hulp vragen mag, schuld geven niet.

Bel

 06 52374793