de Kracht van zacht

kwadijkerpark 107

Samenvatting en uitleg 

dag 2 (14 april)

Op dag 2 hebben wij het gehad over ‘gelijkwaardigheid’ en ‘hoe kom je tot maximale invloed, vanuit mijzelf’. Als je deelt waar het voor jou echt om gaat, dan draai je ook niet langer in een vicieuze cirkel. Dan komt ieders waarheid op tafel en alleen dan kan er echt iets mee gedaan worden.

De invloed van ‘de rol’ is ook besproken. Als de ‘rol’ meer serieus wordt genomen dan de ‘ik’ dan is de kans op strijd/ stress/ spanning vele malen groter. Gelijkwaardigheid is dan bijna niet meer te bereiken. Met gelijke doelen, gelijke richting en gelijkwaardigheid gaat alles goed. Alleen verantwoordelijkheid bepaalt dan op bepaalde momenten wie wat doet en wanneer. Duidelijk en daarmee ‘veilig’… en komt er beweging en dus resultaat.

Afsluitend hebben wij gezamenlijk een kwaliteiten-kwadrant ingevuld om jullie een andere manier te geven om elkaar beter te leren kennen en te zien. Vanuit kwaliteiten iedereen laten werken en vanuit uitdagingen elkaar helpen is vele malen leuker, meer voedend en creatiever dan vanuit irritatie of valkuilen.

Jullie willen er mee aan de slag; durf hier ook voor te kiezen. Maak duidelijke haalbare afspraken. Vier de successen en sta stil om te blijven reflecteren.

Veel plezier er mee!

terugblik

dag 1 (29 maart, de kick-off)

Impact van

‘de rol’

aanvullende

opdracht

stress.

kan je zelf iets tegen doen!

Een simpele oefening die je kunt doen in de auto, op de fiets, op de w.c. of in bed die zorgt dat je lijf minder stresshormoon aanmaakt. Het is niet meer dan even anders ademhalen. Klinkt simpel. Is het ook.

Wordt ook door NASA, de politie en door Olympische sporters gebruikt en werkt supersnel. Hoe? We leren het je graag. Of doe ‘m lekker zelf, kan ook! 

De tweede oefening is een adempauze. Even 5 minuten met je aandacht bij de adem, je buik. Fijne oefening voor als je meer wil leren bij je gevoel te komen.

 

Oefening voor stressreductie: de Neutral

met Nathalie van der Meer

5 minuten adempauze: even stilstaan

met Nathalie van der Meer

Zin om te lezen? 

 

Hier download je Naaths boeken: HATSeflats! en het erbij horende werkboek. De epubreader waarmee je ze kunt openen kun je hier gratis downloaden, mocht je geen e-reader (Kobo bijv) hebben. Veel leesplezier!

Klik op de afbeelding of op deze link

Klik op de afbeelding of op deze link

We zijn supermakkelijk te bereiken
en reageren altijd

Bel

 06 52374793 (Jeroen)

06 50870178 (Naath)  

 

 

Insta

Facebook

Wat we doen

Naath is (gz) psycholoog. En doet dingen met Mindfulness zonder dat het vaag of zweverig is. Gewoon met de poten in de klei. Of in de zee. Vooral als die koud is. Vindt zij leuk. Ieder z’n ding.

Jeroen kan iets dat mega-spooky is. Hij weet eigenlijk meteen of wat jij zegt en doet, klopt. Soort metaaldetector maar dan voor de waarheid zeg maar. Klinkt echt super-raar en dat is het misschien ook. Maar het werkt. En hij prikt daarmee gewoon zo, PATS, door alle muurtjes heen. Scheelt een hoop tijd en bullshit.