Mens op 1

“Wat wil JIJ?”

 

Weet jij het nog? Waarom ben jij ooit dit werk gaan doen? Zou je het ook blijven doen als je morgen 100 miljoen zou winnen? Sta jij kwispelstaartend naast je bed iedere ochtend? DURF jij, wáár en hoe je ook bent, voluit te LEVEN? Durf jij verantwoordelijkheid te nemen en zorg te dragen voor jezelf en van daaruit ook voor de ander?

Met onze methode ‘Hervaren’ kunnen we ook op de werkvloer vliegensvlug de gewenste resultaten garanderen. Dit kan 1-op-1, in kleine groepjes, met hele teams en zelfs met hele organisaties tegelijk. Gewoon omdat het principe van Hervaren ZO simpel is dat iedereen het tegelijk kan meemaken.Hervaren? Kan! Zelfs een hele dag, 2-daagse, spar-dagen met managementteams of strandwandelingen zijn mogelijk!

 

Wij gaven (of geven) onze 1-op-1-trajecten en workshops onder andere aan werknemers en leidinggevenden van:

  • Rabobank
  • Holland Media Groep
  • Novotel
  • Randstad
  • De Woonplaats
  • ’s Heeren Loo
  • Humanitas
  • Parnassia
  • De Twentse Zorgcentra
  • Ambiq
  • RadarUitvoering
  • MTD Products
  • de Trias-groep
  • MN

Ook veel zelfstandig ondernemers volgden een training of 1-op-1-traject.

Confronterend maar zeer verhelderend!

“Al jaren werkzaam in de zorg met hart en ziel en toch vastlopen. Zo erg dat een flinke burnout niet uitbleef.

Toen kwam Kwartjes op mijn pad en o jee wat zijn er veel gevallen. Zonder oud zeer op te rakelen (dat was al zo vaak gedaan) kreeg ik jnzicht in ingesleten patronen.

Confronterend maar zeer verhelderend!

Dankzij Naath en Jeroen sla ik een nieuwe weg in. Nog wel met vallen en opstaan , maar bewuster en met gevoel.
Wetend dat goed voor jezelf zorgen niet egoistisch is.

Hartelijk dank beide 🙂

Anneke

“Jeroen en Naath ‘lopen’ met je mee… Gaan in op de kern en zetten je vervolgens aan het werk.”

“Voor mij, als hulpverlener, voelt de drempel naar hulpverlening toch best hoog. Toch kwam daar het moment dat het mij alleen niet meer lukte om alles op een rijtje te krijgen en ik op zoek ging naar de juiste persoon in de juiste omgeving die mij als MENS weer in mijn eigen kracht kon zetten. En daar stond kwartjes ineens voor m’n neus!

Mijn beeld van de ‘spreekkamer’ van een psycholoog is klinisch, kaal, steriel. En dat werd direct over boord gegooid toen ik kwam aanlopen bij de woning van Jeroen en Naath. Bordjes met teksten verwelkomen mij en ik stap een kleurrijke kamer binnen. Een warm welkom door Jeroen en Naath zorgen ervoor dat ik mij direct thuisvoel. Ik weet het zeker.. dit is de plek en dit zijn de mensen die mij in de goede richting op mijn eigen pad kunnen verder helpen!

Nu 3 sessies verder en een aantal weken later blik ik terug hoe ik binnenkwam en waar ik nu sta! Een wereld waarin ik OK ben. Waarin ik keuzes maak die goed zijn voor mij en waardoor ik weer ruimte voel om er ook weer te kunnen zijn voor anderen….hoe dan?

Jeroen en Naath ‘lopen’ met je mee… Gaan in op de kern en zetten je vervolgens aan het werk. Zelf nadenken over wat je aan het doen bent en dan… Ah daar zijn de kwartjes… Langzaam aan vallen de stukjes op hun plek! Daar zijn Jeroen en Naath weer die naast je staan om je op te vangen wanneer je het even niet meer weet.. Voelen en doen! Wat een magie zit er in deze woorden!

Dankjulliewel voor deze ervaring! Wat een mooie mensen zijn jullie! 🙂

Olga

 

De meest gestelde vragen door organisaties hebben we alvast even voor je op een rijtje gezet. Heb je andere vragen? Aarzel niet en bel (onze nummers staan verderop) of mail even!

 

“Jullie zijn maar met zijn tweetjes. Hoe gaan jullie dit doen dan?”

 De vraag der vragen. Hoe kunnen wij nou met zijn tweeën een hele organisatie anders laten kijken, de MENS-elijke kant weer aanspreken, maken dat mensen zich echt gezien en gehoord voelen? Ervaren hoe het echt samen kan. De meeste trajecten en gesprekken doen we nog met zijn tweeën tegelijk ook.

 Hoe? Door met de juiste mensen om tafel te gaan zitten, de juiste personen te spreken en individueel aan de slag te gaan met de mensen die dat het hardst kunnen gebruiken… dan ontstaat er een olievlek- , of oké, mag ook: sneeuwbaleffect. 

 

“Geven jullie ook train-de-trainer-trainingen?” (Dat is een hoop getrain bij elkaar 😉 )

Niet voor de 1-op-1-trajecten. Dit komt doordat we anderen niet kunnen ‘leren’ wat wij doen, omdat we puur intuïtief en op gevoel werken en wij samen een rugzak vol kennis en kunde hebben, die anderen nooit exact op die manier gebruiken. Het is geen training, het is een ervaring. Door kleinschalig te beginnen gaan we snel en ver de diepte in en dat werkt gegarandeerd ook ver, diep en breed door op collega’s, binnen groepen en op de hele werkvloer. Onderlinge inspiratie, zorgen voor jezelf en daarna voor de ander. Kruisbestuiving.

We kunnen wèl mensen trainen om de Hervaren-methode in teams en bij collega’s toe te passen. Voorwaarde is dan wel dat die ‘trainer in de dop’ ook helemaal open staat om zelf (1-op-1) ècht naar zichzelf te kijken. Het is anders simpelweg onmogelijk om anderen te helpen Hervaren 🙂 .

 

“Wat doen jullie dan precies?”

Het enige dat wij doen is het simpel maken, de juiste vragen stellen en de ander laten Hervaren. Ervaren wie ze zijn, los van de rollen, patronen, eisen, keurslijven en maskers. De MENS achter de medewerker, manager, expert (en wie dan ook in welke functie dan ook 😉 ) weer tevoorschijn ‘toveren’.

We werken individueel met mensen, in Noordwijk en binnen organisaties en we gaan met (management)teams om tafel. We werken zelfs mee op de werkvloer als dat handiger is! Ook staan we geregeld voor een dag(deel) in een theaterzaal, restaurant, lokaal of zelfs in een kroeg om met honderd mensen tegelijk aan de slag te gaan.

 

“Ik geloof er geen bal van!”

Kritisch, sceptisch of ronduit afwijzend zijn? Mag allemaal. We dagen je alleen wèl uit om het gewoon eerst eens zelf te Hervaren. Daarna mag je roepen wat je wil. Vanuit je MENS-zijn. Want dat je van binnenuit gaat ervaren, delen en doen; dat garanderen we je sowieso. Dit ga je daarna als vanzelf ook vrij delen met anderen, die ook weer hún verantwoordelijkheid gaan ervaren en de nodige stappen kunnen gaan nemen. Zonder inspanning, door gewoon alleen maar jezelf te zijn. Simpel.

Het kwartje is gevallen

“Werkzaam in de zorg geef ik al mijn tijd en energie aan het werk. Dit geeft me een goed gevoel en maakt me blij dat ik een ander kan helpen.

Het luisteren naar je eigen wensen en gezondheid staat zo snel op een tweede en soms zelfs derde plaats. Dit gaat een tijdje goed maar al snel stapelt het zich op. En dan blijkt het een hele ander klus om zorgzaam voor jezelf te zijn.

Doormiddel van mijn traject bij Kwartjes ben ik weer in contact met mij. Ik voel me terug in balans en ervaar dit met mijn dierbaren om mij heen. Vanuit deze positie kan ik weer ondernemen, groeien en investeren in mijzelf. Iets wat ik voorheen niet meer zag gebeuren.

Het kwartje is gevallen en ik ervaar dat ik met deze kennis ook de nieuwe hobbels op mijn pad kan verwerken.

Dit is geen tijdelijke hulp maar een levenservaring die ik als een sterke basis gebruik om goed voor mijzelf te zorgen. Ik ben trots op mijzelf dat ik dit heb gedaan en erg dankbaar voor wat ik heb gekregen.

Dit gun je iedereen.”

Robin

we komen graag langs

 

Nijpende vragen? Vastlopende teams of medewerkers die uitvallen? Bel meteen om je afspraken in te plannen: 06-52374793 (Jeroen) , 06-50870178 (Naath) en we komen (vrijblijvend!) vertellen wat we voor jullie kunnen betekenen!

Of mail: wij@kwartjes.nl 

 

 

Wil je weten wat we nog meer doen?

 

Er is heel veel mogelijk! Kijk maar!

1
×
Hi! Kunnen we je helpen? Stuur ons direct een Whatsapp!
Bel meteen even!