Goedemorgen! Vertel! Wat heb je gisteren allemaal voor leuks gedaan? Mocht jouw innerlijke kind een beetje ‘los’? We hopen het zo! Wij hebben onze Frozen kleurplaat afgemaakt en een heerlijk voorgerecht uitgekozen voor morgenavond: gummyberen met komkommerwokkels en pindakaaspretzels. Wordt vast heerlijk! 🙂

 

Nog even een leuk fimpje om in de kerstsfeer te komen voor morgen 😉

 

 

Deze laatste dag zo voor kerst staat er vast nog wel iets op het programma. Kadootjes kopen voor de mensen die jou lief zijn bijvoorbeeld. Of doe je daar niet aan? Toen wij nadachten over onze F*CK-IT-List kwam er één ding al heel snel naar voren. Van die verjaardagen waarbij je iemand een kadootje geeft dat je een paar maanden op je eigen verjaardag weer terug krijgt. Tenminste; zo ongeveer. En soms ook letterlijk echt hetzelfde: ik geef jou een fles wijn, jij mij ook. Of jij geeft mij een doos chocolaatjes, ik geef jou de (lege 😉 ) doos weer terug. Niks an. De laatste jaren hebben wij namelijk een veel beter idee voor leuke kado’s. En dat is dan meteen ook het tweede voor in onze Top 10 (We lopen ze overigens volstrekt willekeurig langs, je mag ze zelf op een andere plek zetten of er zelfs uitlaten als ze niet van toepassing zijn; daarover later meer).

 

 

 

Het geldt dus niet alleen voor kadootjes, maar voor nog veel meer! Hoeveel keukenapparaten heb jij niet in die overvolle keuken- (en gang-, garage-, en voorraad-)kastjes staan die je het afgelopen jaar niet eens hebt gebruikt? Hoeveel ‘oude’ telefoons heb jij al afgedankt voordat ze officieel overleden waren? Hoeveel kleren, boeken, schoenen… nou ja, je snapt ‘m al waarschijnlijk. Spullen. Er zit vast iets tussen dat je dagelijks gebruikt en niet meer kunt missen, maar hoeveel spullen heb jij eigenlijk ook alleen maar puur voor ‘de heb’? Het leek leuk, je kon het blijkbaar betalen, en daar staat het dan! In de kast. Of je kreeg het, gaf het… Duizenden euro’s aan spullen.

 

Zou het niet veel leuker zijn dat geld te besteden aan momenten waar je met veel plezier op terug kan kijken? Heerlijke vakanties, uitstapjes met de kinderen, gekke, spontane, leuke dingen (laat dat innerlijke kind maar even mee denken!) Als je aan kinderen vraagt wat zij het leukst vinden aan hun ouders… denk je dan dat het antwoord is: “Dat papa het huis altijd zo goed poetst” of “dat mama zo hard werkt dat ik ook een I-phone heb”? Het zou kunnen. Tuurlijk. De kans is echter vrij klein dat dit de antwoorden zijn. Wij horen namelijk zelf veel vaker: “Dat je mee ging springen in de plassen!” of “dat we gewoon de hele dag in pyjama tekenfilms hebben gekeken”. Dingen die nog niet eens geld hoeven te kosten dus ook nog eens! (Behalve dat Netflix-abonnement dan voor de leukste films 😉 )

 

Zelf hebben we bijvoorbeeld alle gêne laten varen toen we op de camping in Spanje (door de kinderen zelf!) werden uitgedaagd mee te doen aan de ‘perfecte koppel-wedstrijd’. Ze hebben het er nu nóg over. Hier zie je waarom. Ons kado aan hen 🙂 (en jullie nu ook een beetje natuurlijk… graag gedaan!). Zoals aangegeven: na deze dag krijg je echt die nieuwe, vers van de pers- speciale top-10-  filmpjes te zien… maar deze MOEST er gewoon nog even in  🙂 Veel plezier!

 

 

Ook hier kan JIJ meteen vandaag al iets mee! Wie zou jij deze kerst iets willen en kunnen geven dat een blijvende herinnering met zich mee brengt? Als er niet meteen iemand of iets op-plopt, raden we je aan de onderstaande oefening eens te doen. De vraag die je dan in de oefening aan jezelf kunt stellen is bijvoorbeeld: ‘waar kan ik mijn partner nu echt eens mee verrassen?’ of ‘wie zou ik nou eens ongelooflijk blij kunnen maken met een dagje MIJ?’ En kijk maar eens wat er gebeurt! Laat je zelf ook maar eens verrassen 😉

 

Elevator

 

Heb je de kado’s nou al allemaal geregeld, of doe je helemaal niet aan kerst, laat staan aan kadootjes, kijk dan of er een andere vraag is waar je al langere tijd mee rondloopt en waar je nu eindelijk wel eens een antwoord op zou willen hebben. Voor een vraag waarop ja of nee als antwoord genoeg is hoef je deze oefening niet te doen. Een kwartje werkt dan ook prima (Stel je vraag, gooi het muntje op, wetend dat kop voor ‘ja’ en munt voor ‘nee’ staat… zie hoe het muntje door de lucht vliegt en voel meteen op welke kant je hoopt dat ie gaat landen. Voilà, daar heb je je antwoord al. 😉 ). Bij een uitgebreidere vraag helpt de Elevator enorm om antwoorden te krijgen. Try it! Dan heb je in ieder geval een mooi kerstkadootje voor jezelf! Jeeej!

 

Tot morgen, op eerste kerstdag. Wordt het erg druk? Zet je wekker een half uurtje eerder en lees meteen dag 3 door. Heb je je ME-time mooi vast gehad morgen! Tot dan!

 

Liefs

Naath & Jeroen